Uborkaszezon?

Még az egyébként rendszeresen sportolók is hajlamosak a nyári hónapokat holtszezonnak tekinteni, sajnos nincs ez máshogy a jógásoknál sem.

Sokaknak bizony nagyon nem akaródzik bemenni a zárt terembe gyakorolni ilyen rekkenő hőségben.

A múltkor beszélgettem egy sportőrült ismerősömmel (aki egyébként az evezés, lovaglás, és Rubint Réka fitnesz DVD szentháromságában hisz), hogy hogyan lehet kibírni ezt a hőséget.  Csodálkozva hallgatta, hogy én ilyenkor is ugyanannyit jógázom, mert ő képtelen lenne zárt helyen sportolni nyáron.

A másik “veszély” ilyenkor a nyaralás, hiszen aki elmegy 1-2 hétre nyaralni, az bizony inkább henyéléssel tölti az időt, mint mozgással, és utána persze még nehezebb a visszaállás. Részemről bárhová megyek a jógamatrac jön velem. :-)

Én kifejezetten szeretek nyáron jógázni, élvezem, hogy ilyenkor kevesebben vannak, sokkal több igazítás jut egy emberre. A másik nagyszerű dolog, hogy leleményes jógastúdiók ilyenkor szuper akciókat csinálnak! :-)

A Main shalában például ingyenessé tették a nyári időszakra a hétfő és a csütörtök esti órákat! Augusztus végéig ezeken a napokon vezetett órákat tartanak, tehát kezdőket is várnak szeretettel. Hétfőn este Szabi, csütörtökön pedig Orsi várja a lelkes gyanútlanokat, “Hadd részesüljön mindenki az áldásban!” felkiáltással. :-) Szuper kezdeményezés, remélem sokan fogják náluk megtanulni a sorozatot és ősszel egy újabb ashtanga generáció koptatja a szőnyeget mellettünk. A Main shala hűs falai pedig a legnagyobb melegben is menedéket nyújtanak! :-) (Na jó, kb. 5 percig, mert utána úgyis mindenki izzad az udzsajitól, mint ku**a a templomban… :-))

Haladóbbak és korán kelni szeretők figyelmébe pedig ajánlom az Atma centert, ahol csütörtökönként reggel 7-től ingyenes közös gyakorlás van.

Szóval nincs kifogás! Le az uborkaszezonnal! Legalább az ingyenes lehetőségeket használja ki mindenki! A bőröndbe pedig igenis befér a jógamatrac!

Hozzászólás

Kategória: egyéb, villámpost

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s