Barbie feeling vs “Gyengéd” ashtanga

Tegnap elindultunk Hajnallal, hogy leteszteljünk egy újabb jógás helyet, nevezetesen a nemrég nyílt Yogini jógastúdiót, amely kifejezetten (és kizárólag) nőket vár óráira. Félreértés ne essék drága uraim, ez a diszkrimináció nekünk sem tetszik, de az órarendben szereplő ashtanga óra felkeltette kíváncsiságunkat.

A stúdió nagyon jól megközelíthető helyen (tőlem kb. 500 méterre :-) ), az Erzsébet körúton várja a hölgyeket a Wesselényi utcai 4-6 villamos megállóhely közelében. A hely egyébként az egykori Lady Fitness helyén működik az első emeleten. A kapucsengőn még nem szerepel a név, a Lady Fitness csengőjét nyomva azonban bebocsátás nyertünk a rózsaszín szentélybe.

Bent egy kedves “koktélruhás” leányzó fogadott minket, aki mosolyogva közölte, hogy hja kérem, jógaóra itten még nincsen… Elfojtva a kedves kis szócskát (wtf?!) szelíden érdeklődtünk hogyhogy, és miért nem szerepel ez a kicsiny ám igen lényeges információ a honlapjukon. A leányzó közölte, hogy hát ő nem tudja, azt nem neki kell frissítenie, ő éppen ezerrel járja a várost, hogy promótálja a stúdiót. Szerencsére elrebegett egy elnézést-t; mi pedig megkérdeztük, hogy ha már itt vagyunk esetleg körbenézhetünk-e.

Természetesen örömmel körbevezetett minket, így meg tudtuk nézni a frissen felújított stúdiót. Két óriási öltöző van, Hajnal majdnem meg is kérdezte a másodiknál, hogy  akkor ez a férfi öltöző ugye?, de aztán kapcsolt, hogy olyan itt nincs. :) Két nagy, üvegajtós, tükrökkel felszerelt jógaterem várja a lelkes mozgásra vágyó hölgyeket, amennyiben szeretik a vattacukor-feelinget, és a babarózsaszínt, mert a falak színét bizony Barbie is megirigyelné. :-)

A stúdióban egyébként négy jógafajta közül lehet választani: Bikram jóga, Ashtanga jóga, Hatha jóga  és  egy Yogini hot jóga névre keresztelt jóga. Ezen kívül van még Pilates, Body Art, Zumba is, illetve csak lesz ugyebár, merthogy minden csak januárban indul.

A Bikram jógát az “idegenvezető” mosolygós leánykánk fogja tartani, akinek a nevét sajnos nem kérdeztük meg, az ashtangát és a Hot órát pedig Betti, aki az Atma Centerben tanított korábban. Kérdeztük, hogy a Yogini hot mit is takar tulajdonképpen, mire azt az információt kaptuk, hogy hát az igazából olyan mint a Bikram, csak pár ászana hiányzik és egy kicsit más. Elképzelhető, hogy az Agni jóga esett át egy rózsaszín filteren, és született meg a “női változat”, vagy csak belém bújt kis Barbie ördög, majd januárban kiderül…

Mi mindenesetre jóga nélkül maradtunk, illetve csak én, mert Hajnalnak volt annyi esze, hogy a betervezett tesztelés ellenére nem hagyta ki a reggeli mysore órát. Így gyorsan elköszöntünk (szinte láttam magam előtt ahogyan egy koktélruhás Barbie óriás színes lolipoppal a kezében integet mögöttünk), és elindultunk a Main shalába, hogy Orsi “szupergyengéd” ashtangájával vigasztaljuk meg magunkat.

Orsi akcióban :-)

A gyengéd ashtangáról annyit kell tudni egyébként, hogy azoknak lett kitalálva, akik még nem szeretnék/tudják bevállalni a teljes sorozatot, hanem szépen lassan, rávezető gyakorlatokkal haladva jógáznak egy jót Orsi mancsaikezei alatt. Persze mi nem úsztuk meg gyengéd módon a gyakorlást, sőt mi több, végül a kettes sorozatot gyakoroltuk. Persze csak óvatosan és csak félig, de azért nagyon jó volt.

Orsi szépen lassan, ugyanakkor igen határozottan igazít, én egyre jobban szeretem az óráit. Sasszemekkel kiszúrja, ha nem tartom a bandhát, és van néhány spéci igazítás a repertoárjában.

Jótanács: Aki nem tud januárig várni, menjen el a Main shalába, vagy az Atma centerbe, ott garantáltan megoldják ha rózsaszínűt szeretne látni… ;-)

Hozzászólás

Kategória: 99% gyakorlás, beszámoló

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s