Szédülni tádászanában?

Szuper volt a tegnap esti jóga,  általában ez a szerda esti óra mindig nagyon jó. Szeretem, hogy erőltetjük azokat a dolgokat amik még szinte senkinek nem mennek.

Az 5 légzésig kitartott csaturanga dandászana is egyre jobban megy, bár néha érzem közben, hogy a derekam beesik, így valószínűleg nem mindig tökéletes. A 30 db csaturanga-felfelénézőkutya-lefelénézőkutya kombó természetesen ma is helyet kapott István repertoárjában, gyúrjunk a tökéletes vinyászára címszóval. Baromi nehéz, de érzem hogy nagyon hasznos. Rengeteget erősödött a karom mióta ezt csináljuk, és a csaturangát is kicsit könnyebben tartom ki 5 légzésig.

Ami viszont furcsa és kicsit ijesztő számomra, hogy most már sokadjára tapasztaltam enyhe szédülést tádászanában miközben udzsaji légzéssel vettem a levegőt. Ez mindig az óra elején van, amikor a mantra után fölállunk és elkezdjük az udzsajit. Azt vettem észre, hogy ha ilyenkor picit abbahagyom az udzsaji légzést és rendes légzéssel állok tovább, akkor elmúlik. Mi lehet ennek az oka? Semmilyen más ászanában nem történik ilyesmi, pedig most már szinte mindegyikben tudok figyelni a légzésemre és tartani azt, de az elején a tádászana az sokadszorra szédülős. Remélem rájövök a titok nyitjára, mert nem túl kellemes érzés..

Az óra egyébként viszonylag jól ment, bár a meglévő hiányosságaim sajnos nem fejlődtek (erről lesz még részletes poszt). Ami viszont pozitív, hogy az egyik mumusom a Sirsászana (fejenállás) most magamhoz képest jól ment. Sajnos még mindig nem szabályosan (nyújtott lábbal) megyek föl, hanem behúzom a térdem és utólag nyújtom ki; de most egész sokáig tudtam tartani.

Tittibhászanából bakászanába még mindig nem sikerül hátraugranom, pedig külön-külön mindkettő megy. A bakászanám tegnap meg is lett dicsérve, ami szuper lelkesedést adott. Az urdhva dhanurászanával (jógahíd) mostanában vannak problémáim: sajnos kétszer fejreestem lemenetel közben, és azóta nem merek hátramenni. Tudom, hogy meg tudom csinálni, hiszen százszor sikerült már, és hátrahajlásnál simán megvan nemhogy a matracom vége, de a  közepe is, mégis van bennem egy blokk és nem merek lemenni. Nem értem miért, hiszen nem fájt az esés, csak kicsit kellemetlen volt és közvetlen utána megcsináltam, de most már hetek óta nem megy. Remélem ez megváltozik hamarosan.

Hozzászólás

Kategória: 99% gyakorlás, beszámoló

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s