Hello world!

Nos, ma végre belevágtam. Jó ideje tervezgetem, hogy indítok egy blogot, amiben jógás élményeimet, tapasztalataimat fogom gyűjteni. A sok tervezgetésből ma megszületett az Astangini. (Azért “h” nélkül, mert sajna az már foglalt volt.. ) Nem előzte meg túl sok ötletgyűjtés, és a koncepció is csak homályosan van előttem, de majd alakul. Alapvetően a cél az, hogy kicsit rendszerezzem a dolgokat, kibogozzam összekócolódott yogini-hajszálaimat.

Közel  egy éve (2009 júliusának végén) kezdtem el ashtanga jógázni, miután a Yoga day-en megismerkedtem a  jógának ezen ágával. Előtte próbáltam a hatha-, relax-, és az  ilyengar jógát, de végül az ashtanga lett a szerelem.

A ashtanga jóga egy nagyon dinamikus izgalmas ága a jógának, ami korántsem egyezik az emberek többségének fejében élő képpel, miszerint ülünk a matracon és relaxálunk. Ez egy kőkemény edzés! Aki nem hiszi járjon utána…

Én közel egy éve gyakorlom kisebb-nagyobb sikereket elérve, olykor türelmetlenül,  mindenesetre egyre nagyobb alázattal az ashtanga első sorozatát. Ez a blog a jógás élményeimről, tapasztalataimról, céljaimról, gondolataimról fog szólni.

Vágjunk bele és meglátjuk mi sül ki belőle..

Hozzászólás

Kategória: egyéb

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s